Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kruys stapt op als trainer van tegenvallend De Graafschap

Home

doetinchem - Gert Kruys is opgestapt als trainer van De Graafschap. De 44-jarige coach heeft zelf zijn ontslag ingediend. De slechte resultaten zijn de oorzaak van de breuk. De Graafschap staat in de eerste divisie op de elfde plaats. Het won vier keer, speelde drie keer gelijk en verloor vijf duels.

“Ik heb per direct mijn contract ingeleverd, omdat ik de indruk heb dat we als groep blokkeren“, meldde Kruys op de website van De Graafschap.

“Het was een erg moeilijke beslissing. Voor de club is het beter dat ik het stokje overdraag.“

Voorzitter Veen sprak van een karaktervolle beslissing. Algemeen directeur Berger toonde zich niet zo verrast door het vertrek van Kruys. “Dit is niet van vandaag of gisteren. Gert had er moeite mee dat hij de ploeg niet aan het voetballen kreeg“, zei de ex-trainer.

Kruys trad in de zomer van 2004 in dienst van de Superboeren. Hij degradeerde in zijn eerste seizoen via de nacompetitie naar de eerste divisie. De oud-prof van FC Utrecht was als trainer eerder werkzaam bij Cambuur Leeuwarden en FC Den Bosch.

Kruys is de eerste coach in het Nederlandse profvoetbal die dit seizoen zijn functie kwijtraakt. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Andries Ulderink en keeperstrainer Ron Olyslager.

Deel dit artikel