Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kroes: Anti-piraterijverdrag ACTA gaat het niet halen

Home

Thomas van der Kolk

Neelie Kroes © ap

Het omstreden anti-piraterijverdrag ACTA zal het niet gaan halen. Dat heeft Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) vanmorgen gezegd in een toespraak in Berlijn over vrijheid op internet.

'De kans groot is dat we nu in een wereld zonder SOPA en ACTA leven', aldus Kroes in haar toespraak. Met SOPA doelt ze op een omstreden Amerikaanse antipiraterijwet, die eind vorig jaar uiteindelijk niet door de senaat kwam. 'Nu moeten we oplossingen vinden om het internet tot een plek van vrijheid, openheid en innovatie te maken voor alle burgers, niet alleen voor de techno avant-garde', aldus Kroes.

Spelregels
Wat Kroes betreft wordt het auteursrecht op internet geharmoniseerd. 'Er zijn nu 27 verzamelingen van spelregels waar dat er één zou kunnen zijn.' Kroes liet tijdens haar toespraak ook weten dat ze geen derde termijn als Europees Commissaris ambieert.

ACTA, voluit: Anti-Counterfeiting Trade Agreement, is al aangenomen door de Europese Commissie. Maar naast het Europarlement moeten ook de individuele Eurolanden, waaronder Nederland, er nog mee instemmen. Gebeurt dat niet, dan is het verdrag van de baan.

Onder andere in Nederland is er veel weerstand tegen de wet, die internationale standaarden voor de bescherming van de rechten van producenten van muziek, films, farmaceutica, mode en tal van andere producten probeert te harmoniseren. Tegenstanders noemen het ook wel de 'censuurwet', omdat het de internetvrijheid drastisch zou beperken.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie