Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

KPN gestopt met vrouwenquotum

Home

Bewerkt door redactie

KPN stopt met het vrouwenquotum © ANP XTRA

Telecombedrijf KPN is al zo'n twee jaar gestopt met het voortrekken van vrouwen voor hoge functies. De 'focus op vrouwen' zou ten koste gaan van hoogopgeleide allochtone mannen, zei KPN-directeur Jasper Rynders in een interview met het blad Intermediair. Enkele Tweede Kamerleden hebben verontrustend gereageerd.

"We hanteren sinds anderhalf tot twee jaar geen specifiek vrouwenquotum meer ondanks het feit dat er een positief effect is geweest op het aantal vrouwen werkzaam in de organisatie. Het heeft goed geholpen om het thema op de agenda te krijgen, maar niet alle verwachtingen zijn uitgekomen. Het gerichte vrouwenbeleid heeft slechts voor een deel de verandering gebracht die we beoogden", aldus Rynders.

KPN voerde in 2009 een vrouwenquotum in onder leiding van de toenmalige topman Ad Scheepbouwer. Een goede manier om meer diversiteit te creëren op de KPN-kantoorvloeren. Maar, zo ontdekte Rynders en zijn collega's, de vrouwen die aangenomen werden, leken exact op hun mannelijke collega's die niet op hun functies mochten solliciteren. "Inclusief hun tekortkomingen", verduidelijkt Rynders in het interview met Intermediair.

Daarbij bracht het vrouwenquotum ook een onplezant bijeffect met zich mee, stelt Rynders. Het heeft geleid tot een "volledige veronachtzaming" van de hogeropgeleide multiculturele man. "Gegeven de snelle verkleuring van de Nederlandse samenleving is dit een onwenselijk bijeffect. Vanuit verschillende groepen hebben we te horen gekregen dat ze dit een zeer kwalijke zaak vinden", zegt de directeur. Van de acht grote telecombedrijven in Nederland telt KPN volgens Intermediair de meeste topvrouwen.

'Leren van deze casus'
PvdA-Kamerlid Keklik Yücel reageerde geïrriteerd op de redenering van KPN. Yücel noemt Rynders' verklaring 'onzin'. "Alsof er geen hoogopgeleide allochtone vrouwen zijn.'' Volgens het Kamerlid zegt het besluit iets over het beeld dat bij KPN bestaat over vrouwen en allochtonen. Ook GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman is niet blij met de beslissing van KPN. "Minister Bussemaker zei al dat in het huidige tempo in 2030 dertig procent van de topfuncties door vrouwen bezet wordt. Dat is veel te traag. Er moeten daarom wettelijke quota komen voor het bedrijfsleven. Met dit soort excuses van bedrijven over maatwerk blijven vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd in de top.''

Ondanks dat ze zich de afgelopen weken hard maakte voor meer vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven, was minister Bussemaker van emancipatie niet teleurgesteld. Ja, de resultaten van koploper KPN waren gebrekkig, maar dat heeft ook zijn positieve kanten, stelde Bussemaker. "We moeten leren van deze casus. Ook om te achterhalen hoe je de juiste mensen werft en niet op zoek gaat naar medewerkers die lijken op de personen die er al zitten", aldus de minister.

Mildere woorden dan die van een aantal weken geleden. Toen zei de minister een vrouwenquotum te overwegen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Een quotum zoals dat gehanteerd wordt in Noorwegen waar veertig procent van de vrouwen een de topfuncties bekleedt. Bedrijven moesten volgens Bussemaker eindelijk eens "serieus aan de slag". Treedt er spoedig verbetering op, dan zal Bussemaker haar plannen staken. Maar anders wordt "de druk om quota in te voeren ook in Nederland steeds groter".

Schijnoplossing
Sinds begin dit jaar moeten grote bedrijven in Nederland harder aan de slag om meer vrouwen in hun raden van bestuur te zetelen. Het streven is dat in 2017 ten minste 30 procent van de leden vrouw is. Ook de Europese Unie maakt zich hard voor meer vrouwen aan de top. De raden van bestuur van Europese, beursgenoteerde bedrijven moeten in 2020 voor veertig procent uit vrouwen bestaan, stelt de Europese Commissie.

Mooie strevens, maar vruchtbaar zijn ze niet, stellen critici. Volgens ex-PVV'er Laurence Stassen is de invoering van een vrouwenquotum een 'Brusselse schijnoplossing'. Vrouwen zijn weliswaar bezig met een opmars, maar missen vaak de nodige ervaring en zijn kampioen in deeltijdwerkers, schreef Stassen vorig jaar in de Volkskrant. "Bedrijven worden er niet beter op door onder dwang van Brussel relatief onervaren vrouwen in de richting van de top te lanceren. Vrouwen hebben hier evenmin baat bij."

De Amerikaanse Christina Hoff Sommers deelt het standpunt van Stassen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek - Hoff Sommers is verbonden aan de denktank American Enterprise Institute in Washington - concludeert ze dat een opgelegd vrouwenquotum drukt op de winst van bedrijven. Een goed voorbeeld daarvan is Noorwegen. Het land wordt vaak aangehaald als schoolvoorbeeld. Maar volgens Hoff Sommers valt dat wel te bezien. "De quota hebben geleid tot jongere en minder ervaren raden van commissarissen... en tot een achteruitgang van de operationele prestaties", zei de wetenschapper in mei in NRC Handelsblad.

Deel dit artikel