Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Koninklijke onderscheiding voor Sonja Barend

Home

AMSTERDAM (ANP) - Sonja Barend is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg die onderscheiding uit handen van de Amsterdamse burgemeester Cohen ter gelegenheid van haar laatste televisie-uitzending. Die show 'Sonja: En morgen gezond weer op' was zaterdagavond op Nederland 1 te zien.

Sonja Barend, die in 1966 aan haar tv-loopbaan begon, nam zaterdag afscheid van televisiekijkend Nederland in een speciale aflevering van haar programma 'Sonja'. Voor het eerst in haar carrière wist ze vooraf niet wie in haar programma te gast zouden zijn en hoe de uitzending zou verlopen. Collega Paul de Leeuw leidde haar, ook tot haar verrassing, door haar afscheidsprogramma.

Gasten als Paul Witteman, Danny de Munk en Frits Barend kwamen langs, waarna haar laatste gast Job Cohen met de koninklijke onderscheiding op de proppen kwam.

,,Je bent zoals dat zo mooi heet, iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben'', zei de burgervader. ,,Je hebt je op sociaal-maatschappelijk terrein buitengewoon verdienstelijk gemaakt. Het is mij daarom een eer en een genoegen om je te mogen vertellen dat het Hare Majesteit de Koningin heeft behaagd om je te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.''

Deel dit artikel