Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Koninklijke onderscheiding KLM-topman Van Wijk

Home

AMSTELVEEN (ANP) - Leo van Wijk, die per 1 juli officieel is vertrokken als topman van luchtvaartmaatschappij KLM, is maandag door koningin Beatrix benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat.

De afscheidsreceptie vond plaats in het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen. Van Wijk kreeg de koninklijke onderscheiding, zo zei de minister, omdat hij ,,met kennis en inzicht de juiste beslissingen heeft weten te nemen. Soms pijnlijke beslissingen, maar uiteindelijk altijd in het belang van KLM en de mensen.'' De ceremonie werd bijgewoond door de voltallige directie van fusiepartner Air France, aldus een persbericht.

Van Wijk trad in 1997 aan als bestuursvoorzitter van KLM. In 2004 werd KLM overgenomen door Air France. Hij kreeg de functie van president-commissaris van het gecombineerde bedrijf. Hij is bij KLM opgevolgd door Peter Hartman. Van Wijk gaat zich bezighouden met allianties en de strategie van Air France-KLM.

Deel dit artikel