Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Koningin luidt herdenkingsjaar Michiel de Ruyter in

Home

(Novum) - Koningin Beatrix luidt over een maand in Vlissingen met een scheepsbel het herdenkingsjaar in van Michiel de Ruyter. Het is dit jaar vierhonderd jaar geleden dat De Ruyter werd geboren. Het herdenkingsjaar moet de herinneringen aan de 17e eeuwse zeeheld levend houden.

Michiel Adriaensz de Ruyter werd op 24 maart 1607 geboren in de havenstad Vlissingen. Hij staat bekend om het grote aantal zeeslagen die hij met zijn vlaggenschip De Zeven Provinciën heeft gewonnen met zijn strategisch inzicht en ervaring als zeeman. Daarnaast heeft hij zijn sporen achtergelaten als oprichter van het korps Mariniers.

In het herdenkingsjaar wil de Stichting 400 jaar Michiel de Ruyter het 'maritiem besef' in Nederland bevorderen. Om dat te bereiken is een onderwijsprogramma over de zeeheld ontwikkeld en worden dit jaar in diverse steden tentoonstellingen over De Ruyter georganiseerd. Ook de vlootdagen in Den Helder en de wereldhavendagen in Rotterdam staan dit jaar in het teken van de zeeheld.

Beatrix opent het herdenkingsjaar op 23 maart in de Vlissingse St. Jacobskerk.

Deel dit artikel