Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Koning Salman bezoekt Mekka na ongeluk hijskraan

Home

Redactie

De hijskraan die door het dak van een moskee viel. © afp

De Saudische koning Salman bin Abdulaziz al-Saud heeft vandaag een bezoek gebracht aan grote moskee Al-Masjid al-Haram in Mekka, waar vrijdag zeker 107 mensen om het leven kwamen toen er een bouwkraan op viel. Hij zei er persoonlijk op toe te zien dat het onderzoek naar de oorzaak goed wordt uitgevoerd.

Koning Salman heeft de rampplek geïnspecteerd en condoleerde de families van de slachtoffers met hun verlies. Naast de doden vielen er ook nog 238 gewonden.

De kraan viel waarschijnlijk om door een combinatie van stevige wind en hevige regenval. De kraan is door een dak gestort, zo bleek uit foto's op internet. Daarop zijn ook pelgrims in bebloede gewaden te zien.

Het ongeluk gebeurde zo'n tien dagen voor de jaarlijkse hadj, de massale bedevaart naar Mekka. In de moskee staat de Ka'aba, waar moslims tijdens hun pelgrimage zeven keer omheen lopen. De hadj wordt door miljoenen moslims bezocht. Er vallen elk jaar doden in het gedrang.

Saudi-Arabië is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van het dodelijke ongeluk.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel