Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kom niet aan David Beckham

Home

door Harmen van Dijk

Alleen haar naam al is smullen voor de Britse tabloids. De Nederlandse Rebecca Loos kreeg deze week meteen de bijnaam Loos woman, een woordgrapje dat zoveel betekent als 'losbandige vrouw'.

Wat heeft deze Rebecca Loos, dochter van een Nederlandse diplomaat in Madrid, misdaan om zo in de Engelse pers te worden afgeschilderd? Iets wat zo'n beetje gelijkstaat aan heiligschennis. Ze heeft met haar vingers aan Engelands Golden boy gezeten, stervoetballer en mode-icoon David Beckham. Of, daarover bestaat erg veel onduidelijkheid, ze wilde met haar vingers aan hem zitten, maar hij heeft haar afgewezen.

Tabloid The News of the World bracht het verhaal zondag. Beckham, die zijn oude club Manchester United vorig jaar verruilde voor Real Madrid, zou zich eenzaam hebben gevoeld in de Spaanse hoofdstad. Zijn vrouw, de immer pruilende ex-Spice Girl Victoria, zat meestal in Londen met hun twee zoontjes, Brooklyn en Romeo. Victoria kon niet wennen aan de nieuwe woonplaats en deed bovendien vergeefse pogingen om haar zangcarrière uit het slop te trekken. David werd ondertussen wegwijs gemaakt in Madrid door Rebecca Loos, die werkt voor een firma die topsporters begeleidt. De vonk sloeg over, volgens de krant, die royaal citeert uit de mond van een anonieme vriendin van Loos die van de meest intieme details van de buitenechtelijke relatie op de hoogte schijnt te zijn.

Na enige 'explosieve' en 'gepassioneerde' afspraakjes in peperdure Madrileense hotels (oppervlakkig gerommel in smoezelige pensionnetjes spreekt natuurlijk niet tot de verbeelding) dreigde Victoria lucht te krijgen van de affaire. Afgelopen december maakte Beckham daarom een eind aan het stiekeme gedoe en Loos bleef gebroken achter.

Aldus News of the World en de ongeïdentificeerde vriendin. Loos zelf wilde volgens de krant niet reageren op het verhaal. David Beckham wel. Hij noemde het belachelijk. ,,Ik ben heel gelukkig getrouwd, ik heb een fantastische vrouw en twee heel bijzondere kinderen. Daar komt niemand tussen.” Zijn fantastische vrouw liet zich op het Londense vliegveld Heathrow ook van haar beste kant zien: ,,Dit meisje probeert David in de val te lokken. Ze stuurde hem voortdurend ranzige sms'jes, maar hij heeft er nooit op geantwoord. We hebben wel ergere dingen meegemaakt.” Daarna stapte ze met haar zoontjes in een vliegtuig en vertrok naar het luxe skioord Courchevel in de Franse Alpen. David voegde zich daar bij zijn familie. Hij had zo'n haast dat hij verzuimde zijn nieuwe club aan te moedigen die het dinsdag op moest nemen tegen Monaco. Terwijl Real Madrid roemloos ten onder ging (3-1) hingen de Beckhams voor het oog van talloze camera's demonstratief het gelukkige gezin uit.

En zo zien de Britten hun held, die een bijna koninklijke status heeft bereikt, ook het liefst. Ze konden het toch al niet geloven dat hij, de perfecte schoonzoon, de ideale echtgenoot, de aandoenlijke vader, het zou hebben aangelegd met een andere vrouw. Terwijl The News of the World volhoudt dat het verhaal klopt, richtten de andere tabloids snel hun pijlen op Rebecca Loos. Opnieuw waren er vrienden en collega's die wel een boekje open wilden doen, ditmaal over het sletterige gedrag van de diplomatendochter. Ze zou tijdens werktijd maar liefst drie niet nader omschreven toptenissers hebben besprongen. Ze zou een stevige drinkster zijn, een feestbeest en een ongegeneerde flirt. The Mirror wist een ex-vriend van Loos op te snorren die zich nog iets over drugsgebruik wist te herinneren en als klap op de vuurpijl kon The Sun onthullen dat Rebecca haar charmes niet alleen op mannen botviert; ze is biseksueel! Ze zou een poosje hebben gescharreld met een Frans meisje, genaamd Virginie. Kortom, een klassieke fatale vrouw die wraak nam op David Beckham toen bleek dat hij haar geen vast contract wilde geven als persoonlijke assistente.

De fatale vrouw zelf geeft intussen geen kik. Haar broer John Loos wel. Volgens hem is het hele verhaal waar en heeft zijn zus hem dat zelf verteld. Het laatste woord, kortom, is over deze smaakvolle zaak vast nog niet gesproken.

Deel dit artikel