Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Koeman: Ik ga geen bondscoach Oranje worden

Home

© ANP
Update

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord zit voorlopig niet te wachten op een dienstverband bij de KNVB. Na alle commotie rond het mislukte EK van Oranje en de wankele positie van bondscoach Bert van Marwijk werd zijn naam hier en daar genoemd als belangrijke kandidaat om eventueel in Zeist aan de slag te gaan.

'Ik ga geen bondscoach worden', liet Koeman woensdag na de eerste training desgevraagd weten. 'Ik ben trainer bij Feyenoord en ik blijf hier.'

Koeman zei te beseffen dat het verwachtingspatroon rond Feyenoord, dat vorig seizoen verrassend op de tweede plaats eindigde, omhoog is gegaan. 'Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor de hele selectie', erkende hij. 'Dat betekent dat we nog harder moeten werken om op zijn minst in de buurt te komen van de prestatie van vorig seizoen.'

Koeman liet zich op de website van Feyenoord nog niet uit over de doelstelling voor het nieuwe seizoen. 'Die formuleren we pas op het moment dat we definitief weten hoe de selectie voor dit jaar eruitziet. Maar ik denk dat we onszelf nu iets hoger mogen inschatten dan aan het begin van vorig seizoen.'

Rond 8000 fans waren naar De Kuip gekomen om de eerste training van hun favorieten bij te wonen. Met name de nieuwkomers Ruud Vormer, Lex Immers, Daryl Janmaat, Mitchell te Vrede en John Goossens kregen een warm welkom.

Behalve Ron Vlaar en de jeugdinternationals Jordy Clasie, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Kelvin Leerdam en Miquel Nelom ontbrak ook Karim El Ahmadi tijdens de eerste oefensessie. De Marokkaanse middenvelder is dicht bij een overgang naar Aston Villa.

'Mocht hij vertrekken, dan zou dat sportief een groot verlies zijn voor ons. Maar financieel gezien is het goed voor de club, dat besef ik terdege', gaf Koeman te kennen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie