Koeman: 'Het verschil met vorig seizoen is groot'

home

Redactie

© ANP
Update

Ronald Koeman probeerde zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen (1-1) in zijn eigen bewoordingen 'eens wat anders'. De aanvallende machteloosheid van zijn elftal was de trainer 'wederom' niet ontgaan. Met Lex Immers in de spits, als vervanger in de tweede helft voor Guyon Fernandez, bood het experiment weinig soelaas.

© anp

'We hebben weinig gecreëerd. Het verschil met vorig seizoen, met een spits die veel doelpunten maakte, is groot. We maken nu te weinig doelpunten en die bepalen of je punten haalt, anders niet', zei Koeman, daarmee doelend op de mogelijk nog terugkerende John Guidetti. 'Achteraf, met tien man en een achterstand in de slotfase, moeten we nog blij zijn met het ene punt.'

Collega Marco van Basten was tevreden over zijn elftal. 'Er stond een team, er werd voor elkaar geknokt', zei hij. Dat met Oussama Assaidi inmiddels ook de laatste speler van de succesrijke voorhoede van het vorig seizoen is vertrokken, nam de trainer voor kennisgeving aan. 'We wisten dat dat kon gebeuren', aldus Van Basten die eerder Bas Dost en Luciano Narsingh zag weggaan.

Lees verder na de advertentie
© anp
Koeman na de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht, eerder. © anp

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie