Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Klimaatactivist Al Gore op verrassingsbezoek bij Trump

Home

Redactie

Al Gore, bij het verlaten van de Trump Tower in New York. © AFP
Klimaatverandering

Een beetje verrassend was het wel: uitgesproken klimaatactivist Al Gore die op bezoek ging bij de man die het klimaat juist helemaal niet hoog op de agenda heeft staan: Donald Trump. Het gebeurde vandaag, maar veel verder dan aftasten kwam het gesprek niet.

Het was zoeken naar gemeenschappelijke agendapunten, zo vertrouwde Gore journalisten in de lobby van de Trump Tower in New York toe. Gore was uitgenodigd door de dochter van Trump, Ivanka. Zij wil zich veel met dat dossier gaan bezighouden als haar vader president is, aldus analisten.

Maar Gore kreeg, misschien wel tot zijn eigen verbazing, toch de meeste tijd met de nieuwe president zelf. "De meeste tijd was met Donald Trump", aldus Gore. "Een zeer interessant gesprek, wordt vervolgd."

Toch is het maar de vraag of die gemeenschappelijke punten zijn gevonden. Gore vestigde naam op klimaatgebied met de film 'An inconvenient Truth', waarin hij de wereld attent maakte over de gevolgen van de opwarming van de aarde. Trump daarentegen sprak zich regelmatig uit tegen het klimaatakkoord dat vorig jaar in Parijs werd gesloten en wil de kolenindustrie in de VS nieuw leven inblazen. Klimaatverandering als proces was bovendien een 'hoax, gemaakt voor en door China', zo liet Trump in 2012 al een keer op Twitter weten.

Trump leek vorige week die houding deels los te laten. In een interview met de New York Times zei hij dat er 'mogelijk' een connectie was tussen menselijk handelen en opwarming van de aarde. "Er is iets. Het hangt er vanaf hoeveel. Het hangt ook af van hoeveel het onze bedrijven gaat kosten."

Lees verder na de advertentie


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel