Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Klein: te vroeg voor gesprek met bestuur 50PLUS

Home

Redactie

Norbert Klein. © anp

Norbert Klein is niet van plan om zaterdag aan het bestuur van ouderenpartij 50PLUS 'tekst en uitleg' te geven over de verwikkelingen in de Tweede Kamerfractie van 50PLUS. Klein heeft het bestuur vandaag schriftelijk laten weten dat hij de uitnodiging voor de uitgebreide adviesraad, ter voorbereiding op de ledenvergadering een week later, afslaat. Hij stelt voor om een commissie van wijzen in te stellen om de lucht te klaren.

'Ik ben van mening dat het niet zinvol is om ten overstaan van de uitgebreide adviesraad tekst en uitleg te geven over de situatie in de Tweede Kamerfractie terwijl onze vertrouwensrelatie nog beschadigd is', aldus Norbert Klein. Hij herinnert de bestuursleden eraan dat 'uw bestuur in bijzijn van het Eerste Kamerlid Jan Nagel' op 28 mei het vertrouwen in hem opzegde. 'Dat heeft u ook bevestigd in de persverklaring die later die middag uitgebracht is op briefpapier van de Eerste Kamer.'

Klein kondigde 28 mei aan dat hij zijn fractiegenote Martine Baay uit de fractie wilde zetten, maar het bestuur van 50PLUS koos voor Baay en zegde het vertrouwen op in Klein. Officieel zijn er nu twee fracties 50PLUS in de Tweede Kamer: 50PLUS/Baay-Timmerman en 50PLUS/Klein.

De partij houdt 14 juni een congres over de ontstane situatie.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel