Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kjeld Nuis wint tweede gouden medaille op WK Zuid-Korea

Home

Redactie

Kjeld Nuis won gisteren goud op de 1000 meter. © AP

Kjeld Nuis heeft vandaag opnieuw een gouden medaille gewonnen. Op de 1500 meter reed hij 1.44, 36 en dat was genoeg voor een eerste plek.

Nuis wist zijn Russische concurrent Denis Joeskov achter zich te laten. Joeskov werd de afgelopen drie jaar wereldkampioen. Hij reed een tijd van 1.44,67. Ook Sven Kramer moest zijn meerdere erkennen in Nuis. Met een tijd van 1.45,50 eindigde hij op de derde plaats.

Zilver voor Wüst

Ireen Wüst haalde eerder vandaag net geen gouden medaille. Zij moest haar meerdere erkennen in haar Amerikaanse tegenstandster Heather Bergsma-Richardson. Met een miniem verschil van 1.54,08 tegen 1.54,19 won Bergsma-Richardson van Wüst. Het brons ging naar de Japanse Miho Takagi (1.55,12).

De verwachtingen waren hoog voor Wüst die eerder goud won op de 3000 meter en op de ploegachtervolging. Bergsma was echter net iets beter. Zij nam vanaf de start haar leiding en stond haar positie niet meer af.

Deel dit artikel