Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kiss-in Erwin Olaf goed voor 100 kussende mensen

Home

Redactie

otograaf Erwin Olaf bij zijn tentoonstelling Dusk & Dawn, in 2010 in de Hermitage in Amsterdam. © ANP

'Het wordt tijd dat je op elke straathoek in Nederland je geliefde mag aanraken, hand in hand mag lopen, mag kussen en soms hartstochtelijk mag zoenen.' De door fotograaf Erwin Olaf georganiseerde kiss-in in Amsterdam trok vanavond zo'n 100 zoenende demonstranten.

Aanleiding voor de kiss-in was een conflict tussen Olaf en de eigenaar van een snackbar op het Hugo de Grootplein. Toen Olaf daar zaterdagavond met zijn vriend stond te zoenen, was de snackbarhouder daar volgens Olaf niet van gediend. De eigenaar riep hun namelijk toe om te stoppen met kussen. Daar reageerden Olaf en zijn vriend niet op, waarna een opstootje ontstond. Vervolgens bedacht de fotograaf de kiss-in.

Het goedmaken was overigens slechts symbolisch: de heren hadden maandag al 'oprechte vrede" gesloten. De snackbarhouder liet toen weten 'niets tegen homo's" te hebben.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie