Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kip en ei

Home

Als het waar is dat uit stallen met scharrelkippen zo veel meer ammoniak vrijkomt als uit legbatterij-schuren (Trouw 10 april), dan is het toch onbegrijpelijk dat alom niet veel meer het milieu- en diervriendelijke volière-ei wordt gepropageerd en gekocht.

De naam 'volière-eieren' roept helaas nog bij velen een verkeerd beeld op (die naam hebben wij niet bedacht!), maar volière-kippen kunnen zich, net als de scharrelkippen, vrij door de hele schuur bewegen, niet alleen op de grond, maar ook omhoog en op diverse etages.

Ook is de leefruimte per volière-kip in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, even groot als die van de scharrelkip, en ook hier kunnen de dieren een stofbad nemen en in aparte leghokjes hun ei leggen.

Ook komt uit de volière-stallen maar weinig méér ammoniak vrij dan uit batterij-schuren.

Rechten voor al wat leeft stond in 1975 aan de wieg van het scharrelei, en promoot daarnaast sinds 1993 ook het volière-ei als milieuvriendelijk én goedkoop, en toch even diervriendelijk als het scharrelei.

Snavelkappen gebeurt bij een scharrel- en volière-kippen op zorgvuldige wijze. Tot nu toe helaas een noodzakelijk kwaad, maar wij vinden dat minder erg dan dat ongekapte hennen, hóe diervriendelijk dat ook lijkt, elkaar doodpikken, waardoor vele dieren een ellendige en langzame dood sterven.

Wie werkelijk de legbatterij-kip aan een beter bestaan wil helpen en ook het milieu wil sparen, kan het beste volière-eieren kopen.

Alkmaar E. de Boer Rechten voor al wat leeftHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie