Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kiezers verwachten tweestrijd VVD-SP

Home

Redactie

Premier Mark Rutte en SP-fractievoorzitter Emile Roemer. © anp

De meeste kiezers denken dat de verkiezingen gaan uitlopen op een tweestrijd tussen de VVD en de SP. Dat blijkt uit de jongste peiling van Ipsos Synovate.

Ruim een derde van de ondervraagden denkt dat de VVD de grootste zal worden, ruim een kwart verwacht dat dit de SP zal zijn. 27 procent zegt het (nog) niet te weten.

De peiling van Synovate laat verder veel kleine veranderingen zien. De SP lijkt ten opzichte van twee weken geleden twee zetels bij de VVD en de PVV weg te halen en komt uit op 29. De VVD gaat evenwel nog ruim aan kop en kan op 35 zetels rekenen, als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. GroenLinks verliest een zetel en komt uit op vier. De ChristenUnie (6) en D66 (14) krijgen er volgens de peiling een extra zetel bij; het CDA (14) levert een plek in.

Bij PvdA (23), SGP (2) en de PvdD (3) blijft het verwachte zetelaantal gelijk. Ouderenpartij 50PLUS krijgt in de peiling van Synovate één zetel in de Kamer.

Lees verder na de advertentieHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie