Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kettingbreuk oorzaak van val Kai Reus

Home

(Novum) - Een kettingbreuk tijdens de afdaling van de Col d'Izoard is de oorzaak van de zware val van Raborenner Kai Reus. Dat heeft de Nederlandse wielerformatie te horen gekregen van de Franse politie. De 22-jarige wielrenner wordt in een ziekenhuis in Grenoble nog altijd kunstmatig in coma gehouden, maar de artsen willen hem later vandaag uit zijn narcose halen.

Reus werd donderdag tijdens een inhaalmanoeuvre verrast door de kettingbreuk en sloeg over de kop. In tegenstelling tot eerdere berichten was hij bij kennis toen hij door omstanders werd geholpen en naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar is hij met spoed geopereerd aan een bloeding links achter onder de schedel. Vanochtend was de situatie ongewijzigd, ernstig doch stabiel.

Naast de bloeding in zijn hoofd heeft Reus, die op trainingskamp was in de Alpen, nog meer averij opgelopen. Hij brak zijn linkersleutelbeen en drie ribben.

Deel dit artikel