Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Katholieke stichting wijzigt naam na misbruik

Home

De Mgr. Niënhausstichting, een koepel van katholieke scholen in Groningen en Drenthe, wijzigt haar naam. Tegen de inmiddels overleden naamgever, priester en hulpbisschop Jan Niënhaus, zijn vijf aanklachten ingediend wegens seksueel misbruik van minderjarigen. Dat heeft de stichting, die verdergaat als Fidarda, vandaag bekendgemaakt.

De naam van Niënhaus (1929-2000) dook op in het rapport van de commissie-Deetman, die onderzoek deed naar seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. De onderwijsstichting, die in 2007 werd vernoemd naar de geestelijke, kondigde toen al aan op zoek te gaan naar een nieuwe naam.

Met de kennis en de feiten van nu hebben we grote spijt van de naamgeving destijds, aldus het bestuur. De stichting bestaat uit 20 basisscholen, met in totaal ruim 2500 leerlingen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie