Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kat en hond heten nog steeds Luna en Tijger

Home

© THINKSTOCK

De top 5 van Nederlandse honden- en kattennamen is dit jaar precies hetzelfde als in 2011. Luna heeft ook dit jaar de koppositie bij de hondennamen, katteneigenaren noemen hun salontijger nog steeds het liefst Tijger(tje). Dat blijkt uit gegevens die huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg vandaag heeft gepubliceerd.

De plaatsen twee tot en met vijf blijken voor zowel honden als katten ook bestendig te zijn: in park en bos worden na Luna Max, Diesel, Bo en Lady het vaakst geroepen. Katers en poezen heten ook vaak Luna, die naam komt voor hen op de tweede plaats. Daarna zijn Simba, Gimo en Max het populairst.

Proteq heeft er geen verklaring voor dat de beide top 5's dit jaar hetzelfde zijn als vorig jaar. 'Wat we wel merken is dat de hond en de kat een volwaardig gezinslid zijn geworden. Een prettig klinkende naam hoort daar ook bij', meent directeur Martijn Meijlink.

In 2011 verdreef bij de honden Luna Max van de eerste plaats. Tijgertje is al wat langer lijstaanvoerder: die kattennaam staat sinds 2009 bovenaan.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie