Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kantoor Egyptische kandidaat Shafiq aangevallen

Home

Redactie

De demonstraties vanavond in Caïro. © afp

Enkele honderden mensen hebben maandag het hoofdkantoor van het campagneteam van presidentskandidaat Ahmed Shafiq aangevallen. Ruiten werden ingeslagen, verkiezingsposters werden naar buiten gesmeten en het gebouw, een villa in Caïro, werd in brand gestoken, zeiden getuigen en beveiligers.


Shafiq is een van de twee kandidaten die op 16 en 17 juni in de tweede stemronde van de Egyptische presidentsverkiezingen de strijd aangaan om het leiderschap van het land. De kandidaat van de Moslimbroederschap, Mohammed Morsi, is de tegenstrever van Shafiq, oud-premier ten tijde van de heerschappij van Hosni Mubarak.

De aanval op het hoofdkwartier toont eens te meer de explosieve aard van de verkiezingen, zeker nu het nog maar om twee kandidaten gaat die in de eerste ronde samen nog geen vijftig procent van de stemmen kregen. Kiezers wier kandidaat niet doorgaat lijken nu hun woede te koelen.

Deel dit artikel