Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kamp wil open discussie over schaliegas

Home

redactie

Henk Kamp © epa

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) wil een 'open en transparante' discussie over schaliegas. Maar wel op grond van de onderzoeksresultaten en de reactie van het kabinet en niet op basis van voorlopige onderzoeksgegevens.

Dat blijkt uit de brief van Kamp aan de Tweede Kamer. Daarin reageert hij vrijdag op de ophef die eerder deze week ontstond nadat de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland en de gemeenten Noordoostpolder en Boxtel uit de zogeheten klankbordgroep stapten, omdat ze voor geheimhouding moesten tekenen. Boxtel, Haaren en de Noordoostpolder zijn de drie beoogde locaties voor proefboringen naar schaliegas.

Kamp heeft kennisgenomen van die stap en vindt het een afweging die elk lid van de klankbordgroep zelf moet maken. Hij stelt de voorlopige onderzoeksresultaten in de afrondende fase beschikbaar om de klankbordgroep erop te kunnen laten reageren voor het rapport definitief wordt. De minister vraagt daarbij om vertrouwelijkheid omdat de klankbordgroep eerder wordt geïnformeerd dan de Kamerleden, die eind augustus het rapport en de conclusies van Kamp krijgen.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie