Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kamp wil open discussie over schaliegas

Home

redactie

Henk Kamp © epa

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) wil een 'open en transparante' discussie over schaliegas. Maar wel op grond van de onderzoeksresultaten en de reactie van het kabinet en niet op basis van voorlopige onderzoeksgegevens.

Dat blijkt uit de brief van Kamp aan de Tweede Kamer. Daarin reageert hij vrijdag op de ophef die eerder deze week ontstond nadat de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland en de gemeenten Noordoostpolder en Boxtel uit de zogeheten klankbordgroep stapten, omdat ze voor geheimhouding moesten tekenen. Boxtel, Haaren en de Noordoostpolder zijn de drie beoogde locaties voor proefboringen naar schaliegas.

Kamp heeft kennisgenomen van die stap en vindt het een afweging die elk lid van de klankbordgroep zelf moet maken. Hij stelt de voorlopige onderzoeksresultaten in de afrondende fase beschikbaar om de klankbordgroep erop te kunnen laten reageren voor het rapport definitief wordt. De minister vraagt daarbij om vertrouwelijkheid omdat de klankbordgroep eerder wordt geïnformeerd dan de Kamerleden, die eind augustus het rapport en de conclusies van Kamp krijgen.

Deel dit artikel