Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kamerlid Norbert Klein gaat samenwerken met senator Kees de Lange

Home

Redactie

Kamerlid Norbert Klein. © ANP

Tweede Kamerlid Norbert Klein gaat samenwerken met Eerste Kamerlid Kees de Lange van de Onafhankelijke SenaatsFractie. De twee mannen willen vooral elkaars aanspreekpunt in de andere Kamer zijn, zo maakten ze vandaag samen bekend.

Norbert Klein belichaamt nu de eenmansfractie 50Plus/Klein, sinds de tweemansfractie van 50Plus uiteenviel in zijn deel en dat van Martine Baay, die nu als 50Plus/Baay in de Kamer zit. Ze heeft daar in tegenstelling tot Klein het de steun van het partijbestuur.

Maar Klein beschouwt zich als democratisch gekozen Kamerlid van 50Plus en gaat gewoon door. De Lange was ooit mede-oprichter van 50Plus, maar trok zich terug omdat hij twijfelde aan de integriteit van de partijkopstukken Jan Nagel en Henk Krol. Hij was toen net als nu senator van de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF). In de Eerste Kamer zit hij, net als Klein nu in de Tweede, in zijn eentje.

Ze kunnen elkaars kennis en ervaring delen, zo is de overweging. Klein zei dinsdagochtend dat daardoor natuurlijk het stemgedrag kan worden beïnvloed, gewoon doordat ze meer over een onderwerp te weten komen. Volgens De Lange gaat het niet per definitie betekenen dat ze over alle onderwerpen gelijk gaan stemmen, al hebben ze de afgelopen tijd op een aantal belangrijke punten wel gedaan. De OSF steunt vooral op regionale partijen, zoals de Seniorenpartij Noord-Holland. Dat betekent een flink aantal raakvlakken en bovendien zijn er maar liefst 3 miljoen gepensioneerden in ons land, een groep waar rekening mee dient te worden gehouden.

Het tweetal heeft niet de oprichting van een nieuwe partij in gedachten.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel