Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kamer wil tarievenexperiment tandartsen stoppen, minister niet

Home

Redactie

Illustratie © ANP

Een meerderheid van de Tweede Kamer reageert afwijzend op het aanbod van de tandartsen om het experiment met vrije tarieven voor behandelingen door te zetten en op de belofte dat de prijzen niet meer zullen stijgen dan de inflatie. PvdA, PVV, SP en GroenLinks willen dat het experiment onmiddellijk wordt stopgezet. De partijen hebben er geen fiducie meer in nu duidelijk is geworden dat de tarieven in de eerste maanden met bijna 10 procent (zonder correctie voor inflatie) zijn gestegen.

Volgens Attje Kuiken (PvdA) is het experiment mislukt en is dat een bewijs dat de marktwerking in de tandartszorg faalt. Zij wil het experiment, dat 3 jaar zou duren, niet nog eens een paar maanden aankijken: 'Meteen deze rotte kies trekken.'

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ziet vooralsnog geen reden om het experiment te stoppen.

Nu stoppen zou Schippers 'onzorgvuldig' vinden. 'Het is niet een speeltje dat je kunt invoeren en dan na een paar maanden: hoppa, de stekker er weer uit', zei de minister vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Volgens haar loopt de proef nog maar kort en is er alleen over de eerste 3 maanden globaal gekeken naar de prijzen.

Tandartsen moesten volgens haar nog wennen aan het nieuwe systeem. Schippers zei dat de tandartsen haar waarschuwing van eerder deze week goed begrepen hebben. Ze eiste maandag dat de prijzen voor het einde van het jaar gedaald zijn, anders wordt het driejarige experiment met vrije tarieven meteen stopgezet.
Schippers vindt dat de proef ook verbeteringen heeft gebracht op het gebied van kwaliteit en transparantie. Zo hebben patiënten nu meer informatie over de prijs van de behandelingen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie