Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kamer wil spijkers met koppen over vuurwerkbesluit

Home

Van onze redactie politiek

De Tweede Kamer wil niet treuzelen met het goedkeuren van het vuurwerkbesluit van minister Pronk (milieu). ,,We willen luisteren naar alle bezwaren, maar vervolgens knopen doorhakken. Een bestuurlijk circus willen we voorkomen'', aldus PvdA-kamerlid Feenstra.

De minister wil vuurwerkbedrijven minstens 800 meter van bebouwing plaatsen. De vuurwerkbranche vindt dat te streng. De provincies en gemeenten haalden afgelopen week uit naar Pronk, omdat hij de vergunningverlening en toezicht bij gemeenten weghaalt en op het bordje van provincies legt. Volgens de Overijsselse gedeputeerde Nap-Borger is de uitvoering hiervan absoluut onmogelijk. Van de 4000 opslagplaatsen in Nederland liggen er 400 in Overijssel.

Maar de Tweede Kamer vreest dat uitgebreid overleg met alle betrokkenen zal leiden tot flinke vertraging van de uitvoering van het besluit. Feenstra: ,,We hebben een grote ramp gehad in Enschede en nu moeten er snel maatregelen komen. De opslagplaatsen van vuurwerk moeten uit de woonwijken verdwijnen. We willen snel een overleg met alle partijen, maar daarna nemen we een besluit.''

Deel dit artikel