Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kamer praat over grootste examenfraude ooit

Home

Redactie

De Ibn Ghaldoun-scholengemeenschap in Rotterdam. © ANP

Het was de afgelopen weken schok op schok voor de Tweede Kamerleden die zich bezighouden met het onderwijs. Eerst leek het er nog op dat op de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam alleen een examen Frans was gestolen, maar uiteindelijk bleek het te gaan om de grootste eindexamenfraude die zich ooit in Nederland heeft voorgedaan. Reden genoeg voor een debat, stelden de Kamerleden.

Ze zullen staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs dinsdag van 16.30 tot 20.30 uur over de kwestie ondervragen. Hij noemde de fraude eerder al schokkend en zeer ernstig. Om te voorkomen dat het diploma van leerlingen niet meer serieus wordt genomen, besloot hij alle gestolen examens op het Ibn Ghaldoun ongeldig te verklaren.

Inkeerregeling
Daarbij was er voor anderen die hebben gerommeld met examens een inkeerregeling. Leerlingen konden zich tot en met vrijdag melden, zodat ze nog herexamen konden doen. Die regeling viel in goede aarde bij de Kamerleden, die zich ook ernstig zorgen maken over de waarde van het diploma. Die is nu heel hoog en dat moet wel zo blijven, vinden ze.

Ook vragen de Kamerleden zich af of de procedure voor het verspreiden van de examens wel in orde is. Net als Dekker willen ze er alles aan doen om te voorkomen dat nogmaals examens gestolen kunnen worden.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel