Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kamer en De Jager: Top ASR mag geen bonus ontvangen

Home

ANP/Redactie

Update

Vrijwel de hele Tweede Kamer vindt dat de top van verzekeraar ASR, die volledig in handen van de Staat is, geen bonus mag ontvangen. Dat bleek vandaag tijdens een debat in het parlement over een serie wetten voor verder financieel toezicht. Ook minister Jan Kees de Jager van Financiën er op tegen dat de top van verzekeraar ASR een bonus zou krijgen. Dat bleek vandaag in een debat in de Tweede Kamer.

De Jager zegt nu dat ASR een specifiek geval is, dat volgens hem toch onder het bonusverbod moet vallen.

Een aantal weken geleden liet een Kamermeerderheid van PVV, PvdA, SP en GroenLinks al weten het onterecht te vinden dat ASR buiten het bonusverbod valt. Vandaag bleek dat regeringspartijen VVD en CDA samen met hun gedoogpartner PVV een wijziging van de wet hebben voorbereid.

Het wetsvoorstel van minister Jan Kees de Jager (Financiën) dat een verbod regelt op bonussen bij financiële instellingen die staatssteun hebben gekregen, is nu niet van toepassing op ASR. De verzekeraar is tijdens de kredietcrisis volledig in handen van de overheid gekomen, maar omdat er geen kapitaalsteun is verstrekt, wordt dat in Brussel niet als staatssteun gezien.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie