Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Juf vergeet kind (3) in Zweeds bos

Home

© Thinkstock

Een kind van drie is alleen achtergelaten in een groot bos in Nyköping in Zweden. Pas toen zijn klasje terug was, merkte de juf op dat er iemand was achtergebleven. 'Pas toen de kinderen en begeleiders weer in de school waren, merkten ze dat Harry nog in het bos was', zegt de moeder van het kind in de krant Södermanlands Nyheter.

Harry werd door twee wandelaars in het bos opgemerkt. Even later kreeg de moeder een telefoontje van de school met de vraag om een gesprek te hebben over haar zoon. 'Ze wilden me spreken over Harry en wilden het niet telefonisch doen', aldus Rebecka Liljegren. Toen de Zweedse op school arriveerde, vertelde Harry zijn moeder meteen dat ze hem in het bos vergeten waren.

Liljegren begrijpt niet dat de leerlingen niet geteld werden toen de klasjes het bos verlieten. Ze snapt ook niet dat de school de politie niet waarschuwde toen ze erachter kwamen dat Harry nog in het bos was. 'Dit mag niet gebeuren. Ook voor ons blijft het nog een raadsel waarom het kon gebeuren', zegt schooldirecteur Erik Rudholm. Het schoolpersoneel heeft inmiddels een crisisvergadering achter de rug. Er is een actieplan opgesteld om een nieuw incident te vermijden.

Deel dit artikel