Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

José Valencia van NEC naar Willem II

Home

(Novum) - José Valencia Murillo is de nieuwste aanwinst van Willem II. De verdediger uit Ecuador tekende een contract voor een halfjaar, met een optie voor de club voor nog twee jaar. Dat heeft de club donderdag bekendgemaakt. Valencia stapte begin deze week vrijwillig op bij NEC. Hij meldde toen terug te willen naar zijn geboorteland.

De 23-jarige José Valencia is de derde tussentijdse aankoop van Willem II. Eerder haalde de club de Belgische keeper Tristan Peersman en de Franse middenvelder Matthieu Assou-Ekotto naar Tilburg.

José Valencia speelde de laatste anderhalf jaar bij NEC. Vorig seizoen speelde hij nog 27 duels, maar dit jaar raakte hij zijn basisplaats kwijt. Op zijn verzoek werd zijn contract met de Nijmegenaren, dat liep tot 2007, ontbonden. Na de komst van Valencia ziet Willem II af van Max von Schleebrugge. Zijn club Hammarby wil de Zweed niet vrijgeven.

Deel dit artikel