Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Jorritsma krijgt geen ontheffing voor pomp

Home

(Novum) - De Almeerse burgemeester Annemarie Jorritsma mag geen water oppompen met de warmte-installatie onder haar huis. Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft dinsdag de aangevraagde ontheffing geweigerd, omdat het grondwater bestemd is voor de openbare drinkwatervoorziening.

De kwaliteit van het drinkwater wordt beschermd door een afsluitende kleilaag. Om die laag te beschermen, mag in het gebied niet dieper worden geboord dan tot tien meter. Door wel dieper te boren heeft Jorritsma de provinciale milieu- en grondwaterverordening overtreden. Voor de boringen met de installatie was geen vergunning verleend. Jorritsma heeft altijd verklaard dat ze niet wist dat er een ontheffing moest worden aangevraagd.

Het college van burgemeester en wethouders is niet direct geïnformeerd nadat het probleem was aangekaart. Dit was ook de strekking van een rapport over de integriteit van de burgemeester, dat begin deze maand verscheen. Jorritsma heeft verklaard dat ze een inschattingsfout heeft gemaakt. De burgemeester overleefde een motie van wantrouwen in de gemeenteraad. De motie werd met veertien stemmen voor en 22 stemmen tegen verworpen.

Jorritsma zegde toe dat zij zich neerlegt bij de uiteindelijke beslissing. "Mocht zij verder procederen, dan kan zij dat niet doen als burgemeester van Almere", stelde het college.

Deel dit artikel