Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Joran van der Sloot wil spreekrecht in hoger beroep

Home

© AFP

Joran van der Sloot wil spreektijd bij de behandeling van zijn hoger beroep voor het Hoogste Gerechtshof van Peru. Dat zei zijn advocaat Maximo Altez maandag desgevraagd tegen het ANP.

Van der Sloot, die een celstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op Stephany Flores, wil volgens zijn advocaat 'uitleggen wat er volgens hem sinds zijn aanhouding in Chili is gebeurd, dat hij geen verklaring voor de rechter heeft kunnen afleggen, dat er geen reconstructie van de gebeurtenissen is gedaan en dat zijn toenmalige advocaat, Jose Jimenez, hem heeft misleid.'

'Hij had hem voorgespiegeld dat hij een strafvermindering van 15 jaar kon krijgen als hij schuld zou bekennen en dat de rechters voor 75.000 dollar waren omgekocht om dat veilig te stelle', aldus Altez.

In een brief die zondag door Peruaanse media werd gepubliceerd, doet Van der Sloot zelf uitgebreid verslag van wat er volgens hem is misgegaan sinds zijn aanhouding in Chili. Jose Jimenez kon niet worden bereikt voor commentaar op de aantijgingen van Van der Sloot. Maximo Altez kon nog niet zeggen wanneer het hoger beroep dient.

Deel dit artikel