Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Jongetje A wacht al zes jaar op naam

Home

Zes jaar oud is hij inmiddels, maar een voornaam heeft het Zweedse jongetje nog steeds niet. Zijn ouders weigeren zich neer te leggen bij het besluit van de Zweedse overheid dat 'Brfxxccxxmnpckcccc111-mmnprxvc1mnckssqlbb11116' geen naam is voor een kind. Sinds zijn geboorte voeren de ouders strijd om hun zoon officieel zo te mogen noemen. De onderhandelingen over de naam doorliepen al vele fasen.

Volgens de ouders is het een kwestie van uitspraak. De 45 letters en cijfers klinken gewoon als 'Albin'. Hun eigen spelling was volgens de ouders veel 'betekenisvoller en expressionistischer' dan de gebruikelijke typografie. Het leverde hen in 1996 een boete van ruim duizend gulden op. Deze zomer besloten de ouders hun kind dan maar 'A' te noemen. Opnieuw weigerden de autoriteiten het jongetje in te schrijven. In hoger beroep verloren de ouders. Een paspoort heeft het joch inmiddels wel. Daarin waren de ouders sneller klaar dan met het vinden van een naam. 'Boy Tarzan', heet hij nu voorlopig. (AFP)

Deel dit artikel