Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

John van Loen opgepakt voor mishandeling

Home

(Novum) - Assistent-trainer van FC Utrecht John van Loen is zaterdagmiddag opgepakt voor de mishandeling van een 15-jarige jongen. Dat gebeurde op een sportpark in zijn woonplaats IJsselstein waar hij keek naar de wedstrijd van zijn zoon.

De sfeer bij de wedstrijd tussen A1-junioren van VVIJ, waar de zoon van Van Loen speelt, en FC Breukelen was onrustig en op de tribune deden zich opstootjes voor, meldt de politie. De wedstrijd het sportpark Groenvliet werd uiteindelijk gestaakt.

De 42-jarige Van Loen zou de jongen na de wedstrijd een klap hebben gegeven. Toen ook in de kantine een vechtpartij ontstond, werd de politie ingelicht, die de oud-profvoetballer meenam. "In één keer stonden er vier man om me heen. Ik voelde me bedreigd", verklaarde Van Loen zijn rol in de ongeregeldheden voor de camera's van RTL.

Van Loen mocht zaterdagavond weer naar huis, waardoor hij zondagmiddag present kon zijn bij de wedstrijd van FC Utrecht tegen Heerenveen. FC Utrecht liet eerder zondag weten niet op de hoogte te zijn van de zaak.

Voorzitter van VVIJ Ivo Nollen zei tegen het AD dat hij de ongeregeldheden betreurt. "Ik ben er niet bij geweest, maar er waren volgens mij vooral handtastelijkheden tussen mensen uit het publiek. Wat Van Loen heeft gedaan is natuurlijk niet slim, zeker voor een publiek persoon."

Deel dit artikel