Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

John Mieremet vermoord in Thailand

Home

(Novum) - De Nederlander John Mieremet is dinsdagnacht vermoord bij de Thaise vakantieplaats Pattaya. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Thailand bevestigd. Mieremet wordt gezien als topcrimineel en heeft enige tijd Evert Hingst als advocaat gehad. Hingst werd maandag vermoord in Amsterdam-Zuid.

Op het moment van de aanslag bevond Mieremet zich in zijn kantoor in Bang Lamung bij Pattaya, 75 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. De moordenaar, die een helm droeg, liep rond 10.45 uur lokale tijd het kantoor binnen en vroeg naar Mieremet, zei politiecommissaris Waratchai Sriratanawuthi tegen Associated Press. "Toen hij (Mieremet) zei wie hij was schoot de aanvaller tweemaal op hem met een 9mm." De schutter ontkwam. Ooggetuigen omschreven hem als een buitenlander die Engels sprak met Mieremet, zei Waratchai.

Mieremet zat begin 2001 korte tijd vast op verdenking van betrokkenheid bij een aanslag op Cor van Hout, een van de ontvoerders van Freddy Heineken. Ruim een jaar later werd Mieremet zelf het slachtoffer van een aanslag op zijn leven. Hij raakte aan zijn buik en been gewond toen hij na een bezoek aan Hingst in Amsterdam werd neergeschoten.

De in Thailand vermoorde crimineel is ook in verband gebracht met het afpersen van vastgoedmagnaat Willem Endstra, die in mei vorig jaar werd vermoord op de Apollolaan. Zijn betrokkenheid bij deze zaak is nooit bewezen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een medewerker van de ambassade en iemand van het Korps Landelijke Politiediensten vanuit Bangkok naar Pattaya gestuurd. De Nederlanders gaan de Thaise politie assisteren, zegt ministeriewoordvoerder Judith Maas.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie