Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Japan schakelt kerncentrales weer in ondanks protest

Home

Redactie

De derde en vierde reactor van het kernenergiecomplex in het Japanse Ohi. © afp

De Japanse regering heeft vandaag opdracht gegeven twee kernreactoren weer op te starten. Na de aardbeving en tsunami van maart vorig jaar werden alle 54 kernreactoren in het land een voor een afgeschakeld, totdat begin mei ook de laatste centrale werd stilgelegd.

Eerder noemde de regering de herstart van de twee reactoren van de Ohi-energiecentrale in het midden van Japan al noodzakelijk. Japan is voor een groot deel van zijn verbruik afhankelijk van kernenergie. Het land voorzag de afgelopen winter goeddeels in zijn energiebehoefte door het importeren van fossiele brandstoffen uit het buitenland.

Het afgelopen jaar zijn verschillende Japanse steden het toneel geweest van grootschalige protesten tegen het gebruik van kernenergie. De bevolking maakt zich sinds de ramp van vorig jaar grote zorgen over de veiligheid ervan.

Verantwoord
De overheid heeft een groot onderzoek laten uitvoeren naar de risico's van de centrales. In afwachting van de uitkomst werd besloten ze allemaal stil te leggen. Vorige week vroeg de Japanse premier Noda de bevolking in een televisierede om begrip voor het weer inschakelen van twee van de reactoren in het complex in Ohi. Al in april liet de regering weten dat besluit verantwoord te vinden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie