Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Jan van Goyen helpt museum aan topcijfers

Home

Van onze kunstredactie LEIDEN - De onlangs afgesloten expositie 'Jan van Goyen' in het stedelijk museum De Lakenhal heeft 46 500 bezoekers getrokken.

Volgens de museumdirectie is dat het hoogste aantal bezoekers dat ooit in de geschiedenis van De Lakenhal voor een tentoonstelling werd gehaald. Veel kunstliefhebbers kwamen uit Duitsland, België en Frankrijk, die daarmee bewezen dat Van Goyen niet alleen een internationale faam heeft, maar dat hij ook goed voor het toerisme is.

Veel belangstelling trekt ook de expositie 'Jacob van Maerlant - De Middeleeuwse wereld op schrift' in het Museum van het Boek Meermanno-Westreenianum in Den haag. Zo veel zelfs dat het museum heeft besloten de expositie te verlengen tot en met 2 februari. Zondag 26 januari zal voor het publiek het gereconstrueerde scriptorium in het museum worden opengesteld. Bezoekers kunnen met behulp van ganzenveer en inkt te ervaren hoe in de Middeleeuwen boeken werden vervaardigd.

Deel dit artikel