Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Jan Ullrich voor zes maanden geschorst

Home

FRANKFURT - Jan Ullrich is gisteren in Frankfurt door de tuchtcommissie van de Duitse wielerbond voor zes maanden geschorst.

De tourwinnaar van 1997 werd op 12 juni betrapt op het verboden gebruik van amfetaminen. De schorsing werd medegedeeld door de Duitse wielerbond. De schorsing van de 28-jarige renner gaat onmiddellijk in en duurt tot 23 maart 2003. December en januari gelden niet als wielermaanden. De straf is mild. Ullrich had voor twaalf maanden uitgesloten kunnen worden.

Voorzitter Barth van de tuchtcommissie verklaarde gisteren dat zijn commissie ervan overtuigd was dat Ullrich het verboden middel niet had ingenomen met de bedoeling er harder van te gaan fietsen.

Ullrich gaf toe twee pillen, vermoedelijk ecstasy, aangenomen en geslikt te hebben bij een bezoek aan een disco in München.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie