Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Jan Smit half jaar uit de roulatie door operatie

Home

VOLENDAM (ANP) - Zanger Jan Smit moet een operatie ondergaan aan zijn stembanden. Dit bleek woensdag na een controle door de twee behandelende KNO- specialisten in een Rotterdams ziekenhuis, meldde een woordvoerder van de zanger donderdag.

Door de ingreep zal de periode van gedwongen stilte van Smit, die eerder werd ingelast, volgens de doktoren voorlopig nog een half jaar gaan duren.

Voor Jan Smit, die momenteel goed scoort met zijn single Dan Volg Je Haar Benen, heeft de periode van stilte grote consequenties. Naast de reeds geplande losse optredens moet de in januari van start gaande Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour worden verschoven.

Stilte in de Storm

Ook zijn werk als TROS-presentator komt door de stemproblemen stil te liggen. Het uitbrengen van zijn nieuwe album Stilte In de Storm, dat voor januari op de rol stond, wordt ook uitgesteld.

De operatie gebeurt volgende week door dezelfde KNO-specialisten die eerder Frans Bauer als Guus Meeuwis met succes behandelden. De 21-jarige Jan Smit heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een zangcarrière van ruim tien jaar achter de rug. De te opereren aandoening is echter aangeboren en heeft geen relatie met zijn hectische bestaan.

Deel dit artikel