Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Jan de Jonge nieuwe coach De Graafschap

Home

(Novum/Infostrada) - Jan de Jonge is de nieuwe trainer van De Graafschap. De 42-jarige coach is momenteel assistent-trainer bij SC Heerenveen en begint maandag bij de Superboeren. Hij tekent een contract tot medio 2007. De Jong volgt bij De Graafschap de op 10 oktober opgestapte Gert Kruys op. Andries Ulderink was interim-coach.

De Jonge staat bij De Graafschap niet voor het eerst als coach op eigen benen. Hij was van oktober 1998 tot februari 2001 al hoofdcoach van Emmen. Als voetballer was hij actief voor FC Groningen, SC Heerenveen en Emmen.

Jan van Dijk van FC Emmen werd ook genoemd als mogelijk opvolger van Kruys, maar De Graafschap ontkende dit ten stelligste. Afgelopen vrijdag, voorafgaand aan het duel met FC Emmen (0-1), las technisch directeur Han Berger van De Graafschap daarover zelfs een verklaring voor. "Jan van Dijk wordt niet de nieuwe trainer van De Graafschap", aldus Berger toen.

Deel dit artikel