Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

x

Jacco Verhaeren Ridder en gouden olympische coach

home

Jacco Verhaeren. © anp
Review

Een vakjury bestaande uit onder anderen Leontien van Moorsel, Louis van Gaal en Jacques Orie hebben zwemcoach Jacco Verhaeren uitgeroepen tot gouden olympische coach Londen 2012.

De jury beoordeelde hem als meest succesvolle coach tijdens de Olympische Spelen in Londen. De medailles werden tijdens de huldiging van de Olympische sporters in de Ridderzaal in Den Haag toegekend.

Lees verder na de advertentie

De bronzen medaille was er voor hockeycoach Paul van As. Het zilver kwam Daniël Knibbeler, coach van Epke Zonderland, toe.

Verhaeren stelde zich zoals altijd bescheiden op. 'Sport is eerlijk, maar verkiezingen zijn dat nooit. Er zit daar bijvoorbeeld nog een coach met een gouden medaille, Max Caldas', zei de Brabantse coach over zijn collega van het vrouwenhockey. Voor de premie die eraan verbonden is, had hij al een bestemming: 'Straks hebben we een feestje en dan maken we dat bedrag op.'

Van sportminister Edith Schippers kreeg zwemcoach Jacco Verhaeren even later een koninklijke onderscheiding overhandigd. De succesvolle coach is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij kreeg zijn lintje in de Ridderzaal in Den Haag tijdens de huldiging van de olympische medaillewinnaars.

Minister-president Mark Rutte zette Verhaeren ook al speciaal in het zonnetje tijdens de bijeenkomst in Den Haag. Hij bedankte de coach voor de tien gouden olympische medailles die Nederlandse zwemmers en zwemsters onder zijn leiding de afgelopen jaren binnensleepten. De premier noemde dat een ongelofelijke prestatie.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.