Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Jaarlijks zestien schoolmoorden in VS

Home

(Novum/Ap) - Jaarlijks worden op Amerikaanse scholen ongeveer zestien scholieren vermoord. Dat blijkt uit een donderdag verschenen Amerikaans overheidsrapport. Het aantal moorden is vrij stabiel en lager dan in de jaren '90.

Scholen zijn nog steeds veilige plekken voor scholieren, aldus het rapport. De meeste kinderen worden thuis gedood, op feestjes en op straat. Tussen juli 1999 en juni 2006 kwamen in de Verenigde Staten in totaal 116 scholieren om op het schoolterrein, op schoolreisjes en op weg naar school. In 101 gevallen ging het om een moord waarbij één slachtoffer viel. Bloedbaden blijven een zeldzaam verschijnsel.

De jaren daarvoor lag het aantal moorden een stuk hoger, onder meer als gevolg van het beruchte bloedbad in 1999 op de middelbare school Columbine in Colorado, waarbij twaalf scholieren om het leven kwamen. Tussen juli 1994 en juni 1999 werden 172 scholieren gedood. De daling van het aantal moorden is mogelijk het gevolg van verbeterde veiligheidsmaatregelen op scholen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel