Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ivanka Trump in de race voor topfunctie Wereldbank

Home

Redactie

Ivanka Trump in het Witte Huis © EPA

Presidentsdochter Ivanka Trump is een van degenen die worden genoemd voor de opvolging van Wereldbank-president Jim Yong Kim. Die maakte deze week zijn aftreden per 1 februari bekend. Hij maakt zijn termijn, die tot 2022 liep, niet af.

Volgens de gerenommeerde zakenkrant The Financial Times circuleren er al verschillende namen in Washington, waaronder die van Trumps dochter. Ook David Malpass, een buitenlanddeskundige bij Financiën, en de voormalige VN-ambassadeur Nikki Haley worden genoemd.

Lees verder na de advertentie

Dat een Amerikaan aan het hoofd van de Wereldbank komt te staan ligt voor de hand maar is niet zeker. Er bestaat een soort herenakkoord dat de Amerikanen de leider van de Wereldbank mogen aanwijzen, terwijl de Europeanen die van het Internationaal Monetair Fonds mogen benoemen.

Ivanka Trump (37)  heeft geen verleden in de bancaire sector, ook heeft ze weinig ervaring op het internationale toneel. Wel is de zakenvrouw cum laude afgestudeerd in economie. 

Deel dit artikel