Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Italiaanse prijsvechter dreigt om te vallen

Home

Screenshot van de website van Windjet. Er staat dat de verkoop via de site is opgeschort.

De luchtvaartautoriteiten in Italië hebben zaterdag noodmaatregelen getroffen om passagiers te helpen die dreigen te stranden door een mogelijk faillissement van luchtvaartmaatschappij Windjet.

De prijsvechter dreigt zijn exploitatievergunning vanaf maandag krijt te raken. Dat kan voor 300.000 passagiers die tot en met oktober vluchten hebben geboekt bij de op Sicilië gevestigde maatschappij gevolgen hebben, aldus luchtvaartautoriteit ENAC.

De autoriteiten hebben een crisisteam opgezet dat probeert andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Alitalia, Meridiana en Blu Panorama, de vluchten van Windjet te laten overnemen.

Sinds vrijdag kampt Windjet met annuleringen en vertragingen nadat overnamegesprekken met Alitalia waren afgebroken. Alitalia liep uit de onderhandelingen weg toen Windjet-baas Stefano Rantuccio de luchtvaartonderneming ervan beschuldigde schadelijke voorwaarden te willen opleggen aan zijn bedrijf.

Alitalia zei van zijn kant dat Windjet duidelijk niet van plan was een voorlopige overeenkomst te respecteren die erop was gericht de prijsvechter van de ondergang te redden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie