Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Italiaanse kardinaal noemt euthanasiewet 'monsterlijk'

Home

Elio Sgreccia © epa

De Italiaanse kardinaal Elio Sgreccia, die jarenlang aan het hoofd stond van de Pauselijke Academie voor het Leven, heeft de nieuwe Belgische euthanasieregeling in een gesprek met Radio Vaticaan als 'monsterachtig' en 'wreed' bestempeld. Dat meldde Kerknet gisteren.

'Dit is een blinde vorm van utilitarisme. Deze vorm van gruwel neemt steeds meer uitbreiding', zo verklaarde de 85-jarige kardinaal. 'Dit is het resultaat als wij vergeten dat het leven niet ons bezit is en een bron heeft die ons te boven gaat.'

Doden van een baby
De Kamer heeft donderdag ingestemd met de uitbreiding van de euthanasiewet naar wilsbekwame minderjarigen die ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Volgens Elio Sgreccia is de wetgeving in België daarmee niet ver meer verwijderd van het idee dat het doden van een baby ook na de geboorte nog mogelijk moet zijn in geval van ziekte of ernstige misvorming.

'Het is verschrikkelijk wat er gebeurt met kinderen, zowel voor als na de geboorte. Onze wereld heeft nood aan liefde en menselijk medeleven, om deze dingen te voorkomen.'


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel