Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Israël laat Amnesty en Human Rights Watch niet toe in Gazastrook

Home

Redactie

Een Israëlische soldaat bij de grens met Gaza. © epa

Amnesty International en Human Rights Watch (HRW) kunnen geen onderzoek doen naar mogelijke schendingen van de mensenrechten in de Gazastrook. Israël heeft stafmedewerkers van beide organisaties opnieuw geen toestemming gegeven het Palestijnse gebied binnen te gaan, zo lieten zij vandaag weten.

Het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken gaf geen reactie op de vraag waarom de medewerkers van de twee organsiaties niet vanuit Egypte het Palestijnse gebied kunnen binnengaan.

De mensenrechtenorganisaties proberen al sinds 7 juli om toestemming te krijgen Gaza binnen te gaan. Er worden verschillende administratieve redenen aangehaald voor de weigering. De grensovergang tussen Israël en de Gazastrook is gesloten en er worden geen vergunningen verleend tot nader order. Ook zouden de  groepen niet geregistreerd staan in Israël als humanitaire hulporganisaties, zo meldt onafhankelijk Israëlisch dagblad Haaretz. Onder andere journalisten, VN-medewerkers en medici werden wel doorgelaten.

Israël spreekt tegen dat het zich schuldig heeft gemaakt aan schendingen van de mensenrechten in de Gazastrook. Het verzet zich ook tegen een onderzoek van de Verenigde Naties, omdat die bevooroordeeld zouden zijn.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel