Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Israël bestookt kantoor Hamasleider

Home

(Novum/Ap) - Israëlische gevechtshelikopters hebben woensdagavond het kantoor van Hamasleider Ismail Haniyeh en het ministerie van binnenlandse zaken in de Gazastrook met raketten beschoten. De gebouwen waren op het moment van de aanval leeg, maar volgens Hamas raakten in de omgeving 27 mensen gewond. Het Israëlische leger gaf geen commentaar.

De aanval is mogelijk een reactie op de raketaanval van Hamas eerder woensdag. Daarbij kwam op een campus in Sderot, in het zuiden van Israël, een student om het leven en raakte een ander lichtgewond. Hamas zei twintig raketten te hebben afgevuurd op Israël, waaronder acht op Sderot.

Enkele uren voor die aanval voerde het Israëlische leger in het zuiden van de Gazastrook een luchtaanval uit op een minibus. Vijf Hamas-strijders, onder wie twee commandanten, kwamen daarbij om het leven en twee strijders raakten gewond, meldde Hamas.

Deel dit artikel