Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ischa Meijer overleden

Home

Van onze mediaredactie AMSTERDAM - Journalist, schrijver en tv-presentator Ischa Meijer is gisteren, op zijn 52e verjaardag, in Amsterdam aan een hartaanval overleden. Hij was per ambulance op weg naar het ziekenhuis, nadat hij in een koffiehuis onwel was geworden.

Vorige week had Meijer al last van bronchitis. Tien jaar geleden werd hij ook getroffen door een hartinfarct en onderging hij een bypass-operatie.

Meijer schreef verscheidene boeken, maar verwierf vooral bekendheid met zijn interviews voor Vrij Nederland en zijn praatprogramma's op radio en televisie. Voor het VPRO-radioprogramma De Avonden verzorgde hij op dinsdag het onderdeel 't Was me het weekje wel, op RTL 5 was hij op vrijdag- en zondagavond te zien met zijn talkshow. Verder publiceerde hij in Het Parool een dagelijkse column.

Meijer begon zijn loopbaan bij het weekblad De Nieuwe Linie en schreef vervolgens voor de Haagse Post scherpe toneelkritieken.

Hoofdredacteur Sytze van der Zee van Het Parool noemt Meijer in een eerste reactie “een fantastisch journalist, een heel belangrijk man in mijn leven”.

Volgens programmadirecteur Fons van Westerloo van RTL 5 was Meijer “de allerbeste interviewer van Nederland. Hij werd gevreesd vanwege zijn scherpe pen en tong, maar was geliefd vanwege zijn enorme integriteit en inzet”. Directeur radio van de VPRO zegt dat Meijer op z'n best was op de radio. “Als een floretschermer voelde hij zijn gasten aan de tand.”

Juist gisteren verscheen na enkele dagen afwezigheid weer een 'Dikke Man'-column in Het Parool. Daarin beschrijft Meijer een ontmoeting met iemand die informeert naar zijn ziekte. 'Ik had griep. Maar het gaat alweer wat beter. Dank u.' Aan het slot van zijn laatste column roept Meijer zichzelf toe: 'Weer aan de arbeid!' In juni verschijnt zijn boek 'Ten tijde van mijn vader'.

- Pagina 2: 'Honderdduizend kijkers, welke schrijver haalt dat?'

Deel dit artikel