Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Irak dient bij VN klacht in over Turkse militairen

Home

redactie

Een soldaat van het Turkse leger. © afp

Irak heeft de daad bij het woord gevoegd en vrijdag een formele klacht ingediend bij de VN-Veiligheidsraad over het onmiddellijk terugtrekken van Turkse troepen uit het noorden van het land.

De inzet van enige honderden manschappen daar is volgens Irak gebeurd zonder informeren of coördineren met de regering in Bagdad. Irak noemt de Turkse militaire inval een 'schandelijke schending' van het internationaal recht.

Een diplomaat van de Veiligheidsraad die anoniem wil blijven, zei dat er nog geen plannen bestaan om dit weekend een speciale bijeenkomst te organiseren.

De klacht van Irak volgt op het besluit van Turkije om zijn militaire personeel in het Bashiqa-kamp in de buurt van de Noord-Iraakse stad Mosul te 'reorganiseren'. Het kantoor van de premier zei vrijdag dat dit in overleg met Iraakse functionarissen gebeurt, maar volgens Irak is dat niet waar en is het land nergens van op de hoogte gebracht.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel