Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

iPhone terug in toptien Marktplaats

Home

ANP

De iPhone is in 2011 teruggekeerd in de lijst met meest gezochte woorden op Marktplaats. De smartphone van Apple komt dit jaar met stip binnen op drie. Dat maakte Marktplaats donderdag bekend.

Vorig jaar viel de iPhone nog buiten de top 10 en moest het concurrent BlackBerry voor laten gaan. De smartphone van de Canadese producent Research in Motion bezet dit jaar de zesde plaats op de lijst.

'Gratis' was evenals voorgaande jaren het meest gezochte woord op de website. Het percentage zoekopdrachten naar dat woord steeg met 6 procent. De vraag naar auto's en in het bijzonder naar wagens met automaat (nummer 2 op de lijst) bleef eveneens onverminderd groot. Daarnaast vallen de hoge klasseringen op van 'BMW' (vierde), 'cabrio' (vijfde) en 'Mercedes' (zevende).

De top 10 wordt gecompleteerd door interieuronderneming Riviera Maison, woonboulevard Ikea en Vingino, producent van kinderkleding. Als het om de meest geplaatste advertenties gaat, scoorden schoenen met ruim 2 miljoen advertenties het hoogst.

Dagelijks worden op Marktplaats 300.000 advertenties geplaatst. Dat komt neer op gemiddeld drie tot vier nieuwe advertenties per seconde. In totaal zijn op de site dit jaar circa 110 miljoen advertenties geplaatst, een toename van 10 procent in vergelijking met een jaar eerder. Vooral de laatste jaren kent de site een spectaculaire groei. De 500 miljoenste advertentie was afgelopen zomer een feit.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie