Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Inwoners Oranje: 250 asielzoekers, niet meer

Home

Redactie

Vakantiepark Oranje wordt momenteel gebruikt als opvangcentrum voor vluchtelingen. © Novum

Inwoners van Oranje willen niet meer dan 250 asielzoekers op een vakantiepark bij het Drentse dorp. Het aantal van 1400, waarover de gemeente Midden-Drenthe en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) eerder een afspraak maakten, staat in geen verhouding tot de nog geen 200 mensen tellende dorpsgemeenschap.

Dat stelt de actiegroep Leefbaarheid Oranje en Omstreken in een door het hele dorp ondertekende petitie. De inwoners willen dat de gemeente Midden-Drenthe nieuwe afspraken maakt met het COA, nadat de afgelopen weken veel problemen in het dorp zijn geweest met vooral jonge, alleenstaande mannen die in de vakantiehuisjes verbleven.

De gemeente begrijpt de onrust onder de inwoners. Zo zouden er eigenlijk vooral Syrische gezinnen naar het vakantiepark komen. 'Maar onder de eerste groep zaten 100 alleenstaande mannen. Die zorgden voor vervelende incidenten en overlast. Dan verlies je snel het draagvlak', zei een woordvoerster vandaag.

Lees verder na de advertentie

Ontstemd

Ook burgemeester Jan Broertjes is 'ontstemd' over de gang van zaken. 'Hij heeft het vertrouwen van de inwoners gevraagd en gekregen en vervolgens doet het COA wat anders', aldus de woordvoerster. Het is nog niet bekend of de gemeente zal aandringen op minder asielzoekers.

Volgens het COA is het niet zo eenvoudig om het vakantiepark slechts voor een deel te vullen. Dat zal financiële gevolgen hebben en bovendien is het aantal asielzoekers dat zich in Nederland meldt enorm, aldus een woordvoerder.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel