Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Inwoners Groningen naar rechter om aardbevingen

Home

Redactie

Een bewoner toont schade aan de gevel van zijn huis die is ontstaan als gevolg van aardbevingen aan Bart van de Leemput (L), directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), en Hans Jansen (M), manager communicatie. Van de Leemput ging bij diverse gedupeerden op bezoek in de streek in Groningen. © ANP

Een aantal inwoners van Noord-Groningen stapt naar de rechter om de NAM en/of de Staat aansprakelijk te stellen voor waardedaling van hun huis. Ze schrijven die waardedaling toe aan gasboringen en willen schadevergoeding. Dat meldt de NOS.

'Onze huizen worden willens en wetens beschadigd en dat is een onrechtmatige daad', vindt de stichting WAG waarin 150 bewoners en enkele woningcorporaties hebben zich in de stichting verenigd. De stichting is afgelopen maart opgericht om voor de gedupeerden van de aardbevingen op te komen.

Eerder vandaag werd bekend dat de aardbevingen in Groningen zwaarder kunnen worden dan ze tot nu toe zijn geweest. Volgens betrokken organisaties zou het op termijn om schokken van kracht 4,5 tot 6,0 op schaal van Richter kunnen gaan.

Augustus 2012 vond in het Groningse Huizinge een relatief zware aardbeving van kracht 3,6 plaats. Tot dan toe werd rekening gehouden met een maximumkracht van 3,9.

Deel dit artikel